Pages

Monday, 30 April 2012

Tips Nak Cantikan Blog Anda

Hye , Asalamualaikom readers (:
Lama kan Nisha x Update ? ? 
Hahaha Nisha Bz So x ada Masa Nisha nk mengupdate-2 nie . lagy-2 tahun nie Nisha Pmr . huhu
So Study first !
Hahaha , amacam blog Nisha oke ?
Nisha baru ubah suai sdekit ..
So memandangkan nisha dh ubah suai Nisha nk bagy tips-2 mcm mana nk cantik kan blog anda oke ?

1. Gunakan Denim 
--> New bloggers Tahu x denim nie apa ? Denim nie just simple , mcm nisha pnye blog nie ..
Denim nie sng  , x serabutkan otak kita . Bila kita gunakan Denim and then Kita Hias dh jady shanteq . Mcm tuannya ..
Kalau korang nk tahu mcm mana nk tukar ke denim ,pgy blog kawan nisha nie Amalina Suhaimi 
FULL TUTORIAL DENIM . 

2. Jangan Gunakan Blogskin
--> Nampak x ? Jangan Guna blogskin sbb blogskin nie ssh nk kita hias . Bila kita guna blogskin nie mnyusahkan kita nk mncari Kod-2 nya . Except Org yg pakar psl Kod-2 nie :!

3. Ikut kreaviti anda 
--> Anda suka waner gelap ? cerah ? ikut kretiviti anda .,.
Kalau template atau background anda gelap , jangan Hias smua gelap .Mean warne title , penilisan cussorr , dan mcm-2 lagy . kalau cerah pon smaa , jangan guna cerah jerk .. nanty saket mata :!@

4. Header Menarik
---> Header yg menarik dan tdak serabutkan kepala anda dlm follower anda .! 
If anda x tahu mcm mana nk bagy header tuh x nmpak serabut , just buad tulisan jer. mcm nisha .
Nisha pon x pakar nk buat header nie , tapy Nisha try . Kalau New blogers x thu nk buad header mntak kwn-2 anda tlong buad kan oke ?


5. x moh kecik-2
--> Tulisan tuh tak moh lah kecik-2 sangat . x nmpak org nk bace .,.
nk takmoh besar-2 sanagat . Just normal jerk oke ?

Sampai Dinsine sahaja pembelajaran kita (:
Kalau ada soalan boleylah coment , ada sbarang idea nk dikongsikan pon boley.
Sharing Is Caring rigth ? Hehehe
Oke Bye , Asalamualaikom .

Senarai Tempat Hias Blog :
Amalina 
Kak Lyssa  Kak Yaya

No comments:

Post a Comment